#

Interview Bloys

24 Jun 2018

Nadat ik geïnterviewd ben door Willemijn, was het aan mij de taak een volgend interview op te zetten. We hebben dit jaar al face to face interviews meegemaakt, interviews over de telefoon, maar nog geen interview per mail! Aangezien ik een tijdje in Vlissingen vertoefde, dacht ik laat ik die laatste optie dan maar eens benutten. Maar wie zou mijn slachtoffer worden? Daar hoefde ik niet lang over na te denken: Bloys Sebregts! Samen met haar mag ik namelijk volgend jaar plaats nemen in het bestuur van de JDU. Een interview is dus een mooie manier om haar beter te leren kennen. Zie hier mijn vragen en haar antwoorden:

Hoe is je interesse bij de JD ontstaan en wat doe je bij de JD?

Vorig jaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen begon mijn politieke interesse. Ik vond het erg leuk om debatten terug te kijken en de peilingen bij te houden. Toen de verkiezingen voorbij waren, besloot ik mijn interesse om te zetten in actie: ik wandelde op een maandagavond binnen bij de Jonge Democraten in Utrecht. Gelijk viel mij de warme en toegankelijke sfeer op bij deze groep mensen. Die avond kwam Steven van Weyenberg spreken over vaste en flexibele arbeidscontracten. Hoewel ik hier weinig vanaf wist, vond ik de hele avond erg interessant! Een week later heb ik mijn lidmaatschap bij de Jonge Democraten geregeld. Na de zomer heb ik mij aangemeld voor de landelijke werkgroep Volksgezondheid. Hierin ben ik momenteel bezig met een infographic omtrent voltooid leven wat het Landelijk Bestuur in de toekomst voor externe informatie kan gebruiken. Daarnaast zijn we in mei met de werkgroep een aantal dagen naar Londen geweest om meer te leren over het National Health System (NHS) van Engeland. Bovendien spraken we de Liberal Democrats over hun visie op de volksgezondheid. Het was erg interessant om bepaalde verschillen te horen tussen het Nederlandse en Britse volksgezondheidssysteem.

Wat doe je buiten de JD?

Van oorsprong kom ik uit het zuiden van Nederland, waar de bourgondische gezelligheid heerst. Voor mijn bachelor Psychologie ben ik naar Utrecht verhuisd. Dit was een erg interessante studie, maar ik merkte dat ik benieuwd was naar de beleids- en organisatie kant van de zorg. Om deze reden ben ik begonnen aan de master Health Care Management. Naast mijn master heb ik het afgelopen jaar de rol van secretaris vervuld bij License to Heal. License to Heal zet zich in voor een wereldwijde toegankelijkheid en betaalbaarheid van medicijnen. Samen met een groot aantal politieke jongerenorganisaties en maatschappelijke organisaties hebben wij een manifest geschreven om dit te realiseren. Ik vind het erg leuk om op deze manier mijn passie voor politiek en volksgezondheid te combineren. Wat ik wil worden, weet ik nog niet precies; ik denk iets in richting van consultancy, beleids- of organisatie kant in de zorg!

Wat drijft jou?

De afgelopen jaren heb ik naast mijn studie vaak in commissies gezeten. Ik merk dat ik erg veel energie krijg om mij voor iets in te zetten samen met een groep. Een voorbeeld is ooit een groot evenement voor ontwikkelingshulp geweest: de Nacht van de Fooi. Maar ook de Volksgezondheid commissie en Licence to Heal geven mij energie. Dit zijn natuurlijk redelijk zakelijke onderwerpen. Ik krijg ook genoeg energie van dingen in mijn vrije tijd. Ik vind het erg leuk om met vrienden een terrasje te pakken op het prachtige Ledig erf met een speciaal biertje en bitterballen. Weekendjes weg of juist een heel weekend rustig een boekje lezen of een film kijken, vind ik ook erg fijn. Een andere passie is ook wel lekker eten: ik kan erg genieten van een goede Thaise curry of Italiaanse pasta pesto. Tot slot heb ik ook nog een muzikale kant die weinig JD’ers misschien kennen: ik heb een grote passie voor muziek. Ik kom uit een muzikaal gezin waar ik met mijn zusjes altijd achter de piano, gitaar of microfoon stond. Tijdens mijn studententijd heb ik minder met muziek gedaan. Maar het afgelopen jaar heb ik weer veel gezongen!

Het afgelopen jaar heb ik erg genoten van de Jonge Democraten en ik wilde mij graag nog meer gaan inzetten. Om die reden besloot ik mij de kandideren voor voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht. Het lijkt mij erg leuk om mijn studententijd af te sluiten met een bestuursjaar. Daarnaast heb ik erg veel zin om met het komende bestuur volgend jaar een goede samenwerking op te bouwen en op die manier een heel mooi jaar aan alle JDU’ers te geven!

Categorie: Nieuws Weblog