Blogpost

'Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten...'

Het is al jaren een probleem: binnen de Jonge Democraten zijn er veel meer actieve mannen dan vrouwen. Zelfs in een vrouwenstad als Utrecht zijn er elke week aanzienlijk meer mannen op de maandagavondactiviteit te vinden. Dat moet veranderen! Daarom organiseerde de JDU op 8 maart, in het kader van internationale vrouwendag, een brainstormsessie met een aantal vrouwen van de afdeling. Waarom zijn zij ooit actief geworden en hoe kunnen we als Jonge Democraten meer vrouwen aanspreken? Om te constateren of de JDU vrouwen het vrouwentekort überhaupt  als probleem ervaren werd de avond afgetrapt met ‘over de streep’ stellingen. Missen dames een vrouwelijk rolmodel in de politiek? Opvallend was dat hierbij vooral oudere rolmodellen als, Thatcher, Halsema en Clinton werden genoemd. Daarnaast gaf een aantal vrouwen aan het soms enger te vinden om bij de JD te praten tijdens debatten.

In het tweede deel van de avond werd besproken hoe we er als JD voor kunnen zorgen dat bij de JD meer vrouwen actief worden, hun mening geven of zich opgeven voor functies binnen het bestuur of bijvoorbeeld als voorzitter van een werkgroep. Vele ideeën en ervaringen werden uitgewisseld. Een van de belangrijkste uitkomsten was dat vrouwen elkaar zouden moeten stimuleren meer te spreken en soms een extra zetje nodig hebben om een leidingevende rol te vervullen.

Het was een geslaagde avond, met veel positieve reacties, waar we zeker gevolg aan willen geven. Politiek is immers te belangrijk om alleen aan mannen over te laten.

Heb jij nog een idee of plan om meer vrouwen aan te spreken? Laat het ons dan weten via utrecht@jongedemocraten.nl.

Internationale Vrouwendag

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Bestuur Broer gekozen!

Bij de Algemene Afdelingsvergadering van 26 juni 2017 is het Afdelingsbestuur 2017-2018 verkozen. Van harte gefeliciteerd en veel succes komend jaar!  Als Bestuur Ten Hoeve feliciteren we:Annabel B...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten