Blogpost

'Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten...'

Het is al jaren een probleem: binnen de Jonge Democraten zijn er veel meer actieve mannen dan vrouwen. Zelfs in een vrouwenstad als Utrecht zijn er elke week aanzienlijk meer mannen op de maandagavondactiviteit te vinden. Dat moet veranderen! Daarom organiseerde de JDU op 8 maart, in het kader van internationale vrouwendag, een brainstormsessie met een aantal vrouwen van de afdeling. Waarom zijn zij ooit actief geworden en hoe kunnen we als Jonge Democraten meer vrouwen aanspreken? Om te constateren of de JDU vrouwen het vrouwentekort überhaupt  als probleem ervaren werd de avond afgetrapt met ‘over de streep’ stellingen. Missen dames een vrouwelijk rolmodel in de politiek? Opvallend was dat hierbij vooral oudere rolmodellen als, Thatcher, Halsema en Clinton werden genoemd. Daarnaast gaf een aantal vrouwen aan het soms enger te vinden om bij de JD te praten tijdens debatten.

In het tweede deel van de avond werd besproken hoe we er als JD voor kunnen zorgen dat bij de JD meer vrouwen actief worden, hun mening geven of zich opgeven voor functies binnen het bestuur of bijvoorbeeld als voorzitter van een werkgroep. Vele ideeën en ervaringen werden uitgewisseld. Een van de belangrijkste uitkomsten was dat vrouwen elkaar zouden moeten stimuleren meer te spreken en soms een extra zetje nodig hebben om een leidingevende rol te vervullen.

Het was een geslaagde avond, met veel positieve reacties, waar we zeker gevolg aan willen geven. Politiek is immers te belangrijk om alleen aan mannen over te laten.

Heb jij nog een idee of plan om meer vrouwen aan te spreken? Laat het ons dan weten via utrecht@jongedemocraten.nl.

Internationale Vrouwendag

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Interview met Marc

Na mijn interview met Jasper is het nu aan mij de schone taak een lid van deze mooie afdeling te interviewen. Nadat mij stevig is ingepeperd dat ik niet een (oud)bestuurslid mag kiezen, valt de ke...

Lees meer...

maandag 20 november 20:00
Student en Starter in de grote stad: het gevecht om woonruimte (LET OP: andere locatie) - Utrecht
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk
vrijdag 15 december 17:00
BBBB Arnhem-Nijmegen - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 16 december 18:00
JD-Kerstgala - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten