Blogpost

Utrechtse jongeren zetten politieke nieuwkomers in de schijnwerpers

De Politieke Jongerenorganisaties Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), DWARS (Groenlinks) en Jonge Socialisten (PvdA) organiseren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een debat met politieke nieuwkomers  op maandag 6 maart in het Schillertheater in Utrecht.

Het politiek geweld tussen Pechtold, Buma en Klaver trekt de aandacht richting de grote partijen.

Om enkele minder bekende partijen, die de publiciteit niet vaak krijgen, de kans te geven zich te profileren, organiseren de eerdergenoemde vier Utrechtse Politieke Jongerenorganisaties een debat tussen hen. Te gast zijn GeenPeil, de Ondernemerspartij, de Piratenpartij, de Vrouwenpartij, Lokaal in de Kamer en Nieuwe Wegen.

Heine ten Hoeve (voorzitter Jonge Democraten Utrecht) vindt het belangrijk dat jongeren ook in gesprek gaan met politieke nieuwkomers: ‘Democratie is de belangrijkste waarde in onze maatschappij. Wij vinden het belangrijk om te luisteren naar elke partij die de moeite neemt zijn eigen geluid in te brengen in het maatschappelijk debat, ongeacht de grootte.’

Om acht uur zullen de partijen zich voorstellen door middel van een korte pitch. Hierna zullen zij in debat gaan over stellingen die jongeren aan het hart gaan. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere duurzaamheid, onderwijs, veiligheid en arbeidsrecht. Tijdens het debat is ruimte voor vragen uit de zaal.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Bestuur Broer gekozen!

Bij de Algemene Afdelingsvergadering van 26 juni 2017 is het Afdelingsbestuur 2017-2018 verkozen. Van harte gefeliciteerd en veel succes komend jaar!  Als Bestuur Ten Hoeve feliciteren we:Annabel B...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten