Blogpost

Utrechtse jongeren zetten politieke nieuwkomers in de schijnwerpers

De Politieke Jongerenorganisaties Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), DWARS (Groenlinks) en Jonge Socialisten (PvdA) organiseren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een debat met politieke nieuwkomers  op maandag 6 maart in het Schillertheater in Utrecht.

Het politiek geweld tussen Pechtold, Buma en Klaver trekt de aandacht richting de grote partijen.

Om enkele minder bekende partijen, die de publiciteit niet vaak krijgen, de kans te geven zich te profileren, organiseren de eerdergenoemde vier Utrechtse Politieke Jongerenorganisaties een debat tussen hen. Te gast zijn GeenPeil, de Ondernemerspartij, de Piratenpartij, de Vrouwenpartij, Lokaal in de Kamer en Nieuwe Wegen.

Heine ten Hoeve (voorzitter Jonge Democraten Utrecht) vindt het belangrijk dat jongeren ook in gesprek gaan met politieke nieuwkomers: ‘Democratie is de belangrijkste waarde in onze maatschappij. Wij vinden het belangrijk om te luisteren naar elke partij die de moeite neemt zijn eigen geluid in te brengen in het maatschappelijk debat, ongeacht de grootte.’

Om acht uur zullen de partijen zich voorstellen door middel van een korte pitch. Hierna zullen zij in debat gaan over stellingen die jongeren aan het hart gaan. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere duurzaamheid, onderwijs, veiligheid en arbeidsrecht. Tijdens het debat is ruimte voor vragen uit de zaal.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Interview met Marc

Na mijn interview met Jasper is het nu aan mij de schone taak een lid van deze mooie afdeling te interviewen. Nadat mij stevig is ingepeperd dat ik niet een (oud)bestuurslid mag kiezen, valt de ke...

Lees meer...

maandag 20 november 20:00
Student en Starter in de grote stad: het gevecht om woonruimte (LET OP: andere locatie) - Utrecht
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk
vrijdag 15 december 17:00
BBBB Arnhem-Nijmegen - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 16 december 18:00
JD-Kerstgala - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten