#

Utrechtse jongeren zetten politieke nieuwkomers in de schijnwerpers

07 Mrt 2017

De Politieke Jongerenorganisaties Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), DWARS (Groenlinks) en Jonge Socialisten (PvdA) organiseren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een debat met politieke nieuwkomers  op maandag 6 maart in het Schillertheater in Utrecht.

Het politiek geweld tussen Pechtold, Buma en Klaver trekt de aandacht richting de grote partijen.

Om enkele minder bekende partijen, die de publiciteit niet vaak krijgen, de kans te geven zich te profileren, organiseren de eerdergenoemde vier Utrechtse Politieke Jongerenorganisaties een debat tussen hen. Te gast zijn GeenPeil, de Ondernemerspartij, de Piratenpartij, de Vrouwenpartij, Lokaal in de Kamer en Nieuwe Wegen.

Heine ten Hoeve (voorzitter Jonge Democraten Utrecht) vindt het belangrijk dat jongeren ook in gesprek gaan met politieke nieuwkomers: ‘Democratie is de belangrijkste waarde in onze maatschappij. Wij vinden het belangrijk om te luisteren naar elke partij die de moeite neemt zijn eigen geluid in te brengen in het maatschappelijk debat, ongeacht de grootte.’

Om acht uur zullen de partijen zich voorstellen door middel van een korte pitch. Hierna zullen zij in debat gaan over stellingen die jongeren aan het hart gaan. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere duurzaamheid, onderwijs, veiligheid en arbeidsrecht. Tijdens het debat is ruimte voor vragen uit de zaal.

Categorie: Nieuws