#

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Werkgroep Duurzaamheid verdiept zich in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Ze hebben bijvoorbeeld een avond georganiseerd over de klimaattop in Parijs, met een hoogleraar en Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven. Verder worden er moties geschreven en natuurlijk is er vaak flinke discussie. 

Wil je je verder verdiepen in duurzaamheid in de breedste zin van het woord? Lijkt het je leuk om sprekers uit te nodigen of om een avond de gespreksleider te zijn? Dan is deze Werkgroep iets voor jou! Kennis over duurzaamheid, het milieu, voedsel of politiek is zeker geen vereiste.

Voorbeeld van een activiteit

Op 23 oktober 2017 hebben wij – de werkgroep Duurzaamhied van de Jonge Democraten Utrecht – een avond georganiseerd over Palmolie. Op deze avond hadden wij een spreker Thijs Pasmans welke werkzaam is bij het DASPO (the dutch alliance for sustainable palmoil) en de MVO (de ketenorganisatie voor oliën en vetten). Hij heeft ons verteld over de problematiek, misvattingen en uitdagingen van palmolie en of dit duurzaam geproduceerd kan worden. Dit deed hij aan de hand van persoonlijke verhalen. Na veel vragen van het publiek en een pauze ging de avond verder met een hypothetische casus. Waarbij iedereen in groepjes werd opgesplitst en een rol toegewezen kreeg. Zo waren er producenten, lokale bevolking, plantagehouders en Ngo’s vertegenwoordigd. Elke groep belanghebbenden kregen een brief met de case study en wat hun rol inhield. Toen barste de discussie los wat leidde tot hele grappige situaties. Zo werd er bij de plantagehouders via een happertje besluiten genomen. Het was leuk om te zien wat er gebeurt als de overheid er eens niet bij is. Helaas zijn ze niet tot een oplossing gekomen, want er lag er altijd wel eentje dwars.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk je steentje bij te dragen aan deze Werkgroep of heb je vragen? Mail dan naar werkgroepen.utrecht@jd.nl.