Nieuws

Bestuur Broer gekozen!

Bij de Algemene Afdelingsvergadering van 26 juni 2017 is het Afdelingsbestuur 2017-2018 verkozen. Van harte gefeliciteerd en veel succes komend jaar! 

Als Bestuur Ten Hoeve feliciteren we:
Annabel Broer - Voorzitter
Reinoud Linschoten - Algemeen Secretaris
Anton Cuijvers - Penningmeester
Merlijn Langerak - Bestuurslid Pers & Politiek
Willemijn Vredegoor - Bestuurslid Werkgroepen
Steven Bliemer - Bestuurslid Organisatie
Esther Verbruggen - Bestuurslid Promotie


Bestuur Broer

Utrechtse jongeren zetten politieke nieuwkomers in de schijnwerpers

De Politieke Jongerenorganisaties Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), DWARS (Groenlinks) en Jonge Socialisten (PvdA) organiseren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een debat met politieke nieuwkomers  op maandag 6 maart in het Schillertheater in Utrecht.

Het politiek geweld tussen Pechtold, Buma en Klaver trekt de aandacht richting de grote partijen.

Om enkele minder bekende partijen, die de publiciteit niet vaak krijgen, de kans te geven zich te profileren, organiseren de eerdergenoemde vier Utrechtse Politieke Jongerenorganisaties een debat tussen hen. Te gast zijn GeenPeil, de Ondernemerspartij, de Piratenpartij, de Vrouwenpartij, Lokaal in de Kamer en Nieuwe Wegen.

Heine ten Hoeve (voorzitter Jonge Democraten Utrecht) vindt het belangrijk dat jongeren ook in gesprek gaan met politieke nieuwkomers: ‘Democratie is de belangrijkste waarde in onze maatschappij. Wij vinden het belangrijk om te luisteren naar elke partij die de moeite neemt zijn eigen geluid in te brengen in het maatschappelijk debat, ongeacht de grootte.’

Om acht uur zullen de partijen zich voorstellen door middel van een korte pitch. Hierna zullen zij in debat gaan over stellingen die jongeren aan het hart gaan. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere duurzaamheid, onderwijs, veiligheid en arbeidsrecht. Tijdens het debat is ruimte voor vragen uit de zaal.

Leden Kascontrolecommissie gezocht!

Kascontrolecommissie (KasCo)

Voor de AAV van 13 februari zijn we ook weer op zoek naar nieuwe leden voor onze Kascontrolecommissie. Deze commissie komt 3 á 4 keer per jaar samen, controleert de werkzaamheden van de penningmeester en geeft advies over het te voeren financiële beleid.

Functieomschrijving

Als lid van de kascontrolecommissie (kortweg KasCo) controleer je de werkzaamheden van de penningmeester en geef je de penningmeester gevraagd en ongevraagd advies over het te voeren financiële beleid. Daarnaast wordt er van je verwacht advies uit te brengen op de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) over de financiële besluiten die op de agenda staan.

Taken

De KasCo voert de volgende werkzaamheden uit:

• Controleren en goedkeuren van de financiële administratie;

• Adviseren en ondersteunen van de penningmeester;

• Verslag doen aan de Algemene Afdelingsvergadering.

Als KasCo-lid kun je, je vinden in de volgende eigenschappen:

• Kritisch

• Secuur

Tijdsbesteding

De KasCo komt gemiddeld 3 á 4 keer per jaar bijeen om de stand van zaken te evalueren. Een vergadering duurt, afhankelijk van de te bespreken materie, zo'n 1,5 tot 4 uur.

 

Heb jij interesse? Vul dan snel het kandidaatstellingsformulier in en stuur het naar secretaris.utrecht@jd.nl.

DEMO zoekt correspondenten!

Niet alleen de hoofdredacteur is dit jaar nieuw – er komen ook nieuwe functies vrij bij de DEMO! Ga je regelmatig naar een activiteit van de Jonge Democraten Utrecht? Zit je nadien nog vol commentaar of dwalende gedachten? Wil je deze kwijt bij de vereniging? Dan zoekt de DEMO-redactie jou als correspondent!

Als DEMO-correspondent schrijf je 3 tot 4 keer per jaar een stuk over een activiteit van je eigen afdeling. Dit mag over van alles gaan – van nieuwe leden-borrels tot thema-avonden of zelfs de AAV. Jouw stuk wordt sowieso online gepubliceerd, en het beste stuk wordt als lang artikel in de papieren DEMO geplaatst.

Valt je pen spontaan uit je tas en zit je al in de aanval? Of heb je nog kritische vragen over de functie zelf? Aarzel niet en stuur een mail naar demo@jd.nl.

AAV 26 september: Afscheid bestuur Blok en Bestuurslid Organisatie verkozen

Bij de Algemene Afdelingsvergadering van 26 september 2016 is officieel afscheid genomen van Bestuur Blok. Een jaar lang hebben de leden van dit bestuur zich ingezet voor de Afdeling, dus hun vertrek kon niet ongemerkt voorbij gaan.

Verder is Bestuur Ten Hoeve aangevuld met een nieuw Bestuurslid Organisatie in de persoon van Taco Brinkman. Hij zal zich komend jaar onder andere bezig houden met het Kerstbenefiet en de Twinning.

Wil je weten wat er verder nog besproken is op de AAV, zoals de resultaten van de Ledenenquete of het beleidsplan van Bestuur Ten Hoeve? De notulen zijn hier te vinden.

Nieuws

Bestuur Broer gekozen!

Bij de Algemene Afdelingsvergadering van 26 juni 2017 is het Afdelingsbestuur 2017-2018 verkozen. Van harte gefeliciteerd en veel succes komend jaar!  Als Bestuur Ten Hoeve feliciteren we:Annabel B...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten