#

Bestuur

Bestuur

Het bestuur draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken binnen Afdeling Utrecht. Het zijn leden van de afdeling die door de Algemene Afdelingsvergadering zijn gekozen om een bepaalde functie uit te oefenen.

Het beleidsplan van bestuur Broer kan je hier vinden.

Het bestuur van JD Utrecht bestaat per 1 september 2017 uit:

Voorzitter: Annabel Broer

Ik ben 21 jaar en heb momenteel een tussenjaar na afronding van mijn bachelor Geneeskunde. Toen ik eind 2014 voor het eerst bij de Jonge Democraten (JD) kwam kijken werd ik meteen met open armen ontvangen in de lokale werkgroep Zorg. Het afgelopen jaar ben ik in deze toffe werkgroep ook vice-voorzitter geweest. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren kunnen proeven van de veelzijdige activiteiten die de JD zowel lokaal als landelijk te bieden heeft. Als voorzitter ga ik me inzetten om de kwaliteiten binnen mijn bestuur
en binnen de afdeling Utrecht te herkennen en door te ontwikkelen. Ik heb enorm veel zin in aankomend jaar en hoop ook jullie - net als ikzelf in 2014 - met open armen te kunnen ontvangen!

e-mail: voorzitter.utrecht@jd.nl

Algemeen Secretaris: Reinoud Linschoten

Mijn naam is Reinoud Linschoten. Ik ben nu enige tijd lid van de JDU en ben snel actief geworden bij de lokale werkgroep Economie. Dat is mij goed bevallen, zo goed dat ik actiever bij wilde dragen aan de JDU. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor Algemeen Secretaris. Het lijkt mij erg leuk om ervoor te zorgen dat de interne organisatie goed loopt en waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast zie ik ernaar uit er met jullie, de leden, een geweldig jaar van te maken.

e-mail: secretaris.utrecht@jd.nl

Penningmeester: Anton Cuijvers

Mijn naam is Anton Cuijvers. Op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn Master Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Doordeweeks loop ik stage bij het Europees Parlement Informatiebureau in Den Haag. Twee jaar geleden ben ik lid geworden bij de JDU. Al snel daarna sloot ik me aan bij de lokale werkgroep Filosofie. Deafgelopen jaren heb ik veel mooie momenten meegemaakt bij de JDU, daarom heb ik zin om mij de komende tijd voor honderd procent in te zetten voor deze prachtige (vereniging) mensen. Ik vind het een hele eer om de financiën van de vereniging te mogen beheren. Tijdens mijn bestuursperiode verheug ik me op een goede samenwerking met de KasCo; samen met hun expertise en controledriften wil ik een transparant en gedegen beleid uitvoeren.

e-mail: penningmeester.utrecht@jd.nl

Bestuurslid Pers & Politiek: Merlijn Langerak

Mijn naam is Merlijn Langerak, 23 jaar en net afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds november ben ik actief bij de JDU. Hetgeen wat mij meteen aantrok binnen de JDU was de mogelijkheid om direct actief te worden binnen de vereniging. Zelf heb ik voor het bestuursjaar meegeholpen met het organiseren van de Twinning en zat ik in de Utrechtse werkgroep Internationaal. Als bestuurslid Pers & Politiek is het mijn taak om de banden met D66 te onderhouden. Tevens is het mijn taak om de politieke output zoals moties en amendementen vanuit de vereniging te begeleiden. Met oog op de gemeenteraadsverkiezingen heb ik er ontzettend veel zin in!

e-mail: politiek.utrecht@jd.nl

Bestuurslid Werkgroepen: Willemijn Vredegoor

Mijn naam is Willemijn Vredegoor, 25 jaar en ik ben afgestudeerd in de Master European Law aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment ben ik werkzaam als trainee informatiespecialist bij de overheid, waar ik op detacheringsbasis diverse projecten uitvoer binnen overheidsinstanties. In 2015 ben ik lid geworden bij de JD toen ik in Brussel stage liep. Weer terug in Nederland ben ik actief geworden bij de lokale werkgroep Duurzaamheid, waarvan ik het afgelopen jaar met veel plezier voorzitter ben geweest. In dit jaar heb ik de JD goed leren kennen als een vereniging waar zowel voldoende ruimte is voor politieke inhoud alsmede voor gezelligheid en als een vereniging waar je jezelf op diverse manieren kunt ontwikkelen. Daarom ga ik me dit jaar met enthousiasme inzetten als bestuurslid Werkgroepen. In deze functie wil ik mij gaan inzetten voor een verdere ontwikkeling van de werkgroepen. Zo wil ik meer samenwerking gaan bewerkstelligen tussen de lokale werkgroepen. Daarnaast zet ik in op meer interactie met de landelijke werkgroepen. Ik kijk uit naar een mooi jaar!

e-mail: werkgroepen.utrecht@jd.nl

Bestuurslid Organisatie : Steven Bliemer

Mijn naam is Steven Bliemer, 25 jaar en afgelopen voorjaar heb ik mijn Master International Relations afgerond aan de Universiteit Utrecht. Sinds ik anderhalf jaar geleden bij de JD binnen wandelde ben ik actief geweest als lid en voorzitter van de Utrechtse werkgroep Internationaal. Met deze ervaring op zak ga ik graag de uitdaging aan om aankomend jaar de functie van bestuurslid Organisatie te vervullen. Ik hoop vaste hoogtepunten van het jaar, zoals het Kerstbenefiet en de Twinning op een gedenkwaardige wijze te kunnen voortzetten, alsmede nieuwe activiteiten te organiseren. De gemeenteraadsverkiezingen bieden een mooie kans om samen met andere PJO’s en D66 mooie activiteiten te organiseren voor zowel onze leden als jongeren die geïnteresseerd zijn in (lokale) politiek. De JDU is een zeer actieve en toegankelijke afdeling. Ook de regiocommissie Wageningen zit nog steeds in de lift. Ik kijk er naar uit om aankomend jaar samen met al onze leden deze lijn te kunnen doortrekken!

e-mail: organisatie.utrecht@jd.nl

Bestuurslid Promotie: Esther Verbruggen

Naast de laatste ben ik ook meteen de jongste die zich voor zal stellen; mijn naam is Esther Verbruggen, 19 jaar oud (jong?) en tweedejaars studente Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Inmiddels alweer bijna een jaar lid, waarvan een halfjaar enthousiaste maandagavond bezoeker. De warmte en openheid naar buiten toe die ik heb ervaren toen ik over de drempel stapte van de Florin die bewuste avond in januari wil ik behouden en verder bekend maken onder de studenten. Onze vereniging heeft zoveel te bieden; dat verdient het om gezien te worden! Ik kijk uit naar dit jaar met ontzettend veel uitdagingen: de gemeenteraadsverkiezing is misschien wel de grootste! Ik kijk uit naar een mooie en vruchtbare samenwerking met D66 Utrecht!

e-mail: promotie.utrecht@jd.nl