#

Zorg

Zorg

De werkgroep zorg bestaat uit diverse studenten tussen de 18 en 27 jaar. Sommigen van ons doen echte ‘zorgstudies’ als geneeskunde, maar we hebben ook leden met een heel andere achtergrond. We houden heel erg van gezelligheid en komen ook vaak naar de thema-avonden op de maandagen. Daarnaast zijn we geïnteresseerd in politiek en zorgthema’s en daar organiseren we dan ook jaarlijks zo’n twee à drie thema-avonden over. Om ook nog échte politieke invloed uit te kunnen oefenen vinden we het leuk om moties te schrijven en om op die manier dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Hierdoor leren we elke keer weer nieuwe dingen over de zorg. We spreken elke twee weken af om wat te drinken en te praten over politiek, de zorg en nog heel andere dingen.


Een voorbeeld van een thema-avond is die van oktober 2018. Wij hebben toen samen met de werkgroep economie een avond georganiseerd over de zorgkosten in de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat onze ouders nog goede zorg kunnen krijgen? Hoe gaan we die zorg betalen? Bieden zorgrobots misschien een uitkomst? Dat waren vragen die wij onszelf hebben gesteld.
We hebben twee sprekers van het SCP en CPB uitgenodigd om te vertellen over hun visie. Zij benaderden de problematiek allebei op hun eigen manier, waardoor we een goed beeld kregen over de toekomst. Daarna hebben we nog een mooie discussie kunnen voeren aan de hand van een aantal stellingen over de zorg.


Vind je het dus leuk om ook actief te worden en meer te weten te komen over dit belangrijke thema, sluit je dan bij ons aan. Verstand van zaken is absoluut geen vereiste om lid te worden van de werkgroep zorg, dus stuur bij interesse vooral een mailtje naar werkgroepen.utrecht@jd.nl