#

Zorg

Zorg

De Werkgroep Zorg is een groep jongeren die graag over verschillende zorg-gerelateerde onderwerpen praten en er graag meer over leren. Hierbij kun je denken aan de problematiek rond anti-bioticaresistentie en dure medicijnen. Dit resulteert onder andere in thema-avonden, symposia en politieke moties. 

Over de Werkgroep zelf: Een aantal studeren geneeskunde, tegelijkertijd is er absoluut ruimte voor andere achtergronden, zodat zorg-onderwerpen vanuit verschillende perspectieven kunnen worden belicht. Verder is gezelligheid voor deze Werkgroep erg belangrijk: voor een vergadering eten de leden samen en een weekendje weg behoort ook tot de activiteiten! 

Voorbeeld van een activiteit

Op maandagavond 13 november hebben wij als werkgroep Zorg een themavond georganiseerd. De centrale vraag die wij deze avond met het publiek en de sprekers wilden bespreken ging over het onderwerp zorgkosten. Want hoe houd je de zorg betaalbaar? Steunen wij als JD de huidige marktwerking in de zorg? Of is een nationaal zorgfonds misschien een goed alternatief?

Om hierop antwoord te geven nodigden we twee sprekers uit; Jan Anthonie Bruijn en Cobie Groenendijk. De eerste is Eerste Kamerlid voor de VVD en de tweede lid van de SP en hartstochtelijk voorvechtster van een nationaal zorgfonds. Je kunt je voorstellen dat dat wel moet leiden tot een mooie discussie.

Na afloop van het programma is er altijd de mogelijkheid om na te borrelen met JD leden en zo nieuwe mensen te leren kennen met wie je ongeveer dezelfde politieke opvattingen deelt. Vaak zet de discussie van de zaal zich dan ook voort in het gesprek.

Aanmelden

Lijkt dit alles je leuk en word jij ook enthousiast om lid te worden van de JD? Je bent van harte welkom. Enige kennis van zaken is gelukkig geen vereiste, maar motivatie wordt gewaardeerd ;)

Lijkt het jou leuk je steentje bij te dragen aan deze Werkgroep of heb je vragen? Mail dan naar werkgroepen.utrecht@jd.nl.